Over het programmateam

Programmateam

In een programma zoals Proeftuin Ruwaard werken uiteenlopende partijen met elkaar samen, die samen een beweging op gang willen brengen. Denk aan wijkbewoners, zorg- en welzijnaanbieders, gemeente en zorgverzekeraars. Dit doen zij via een programmatische aanpak.

Het programmateam heeft zich tot 1 december 2020 ingezet om die samenwerking goed te organiseren, faciliteren en te leiden. Het programmateam bestond uit:

  • Susanne Smits, programmamanager, Robuust
  • Bart Bakker, kwartiermaker/aanjager
  • Jord Neuteboom, Viatore
  • Franca van Rosmalen, Kennismanager, Robuust

Meer informatie over de aanpak vind je op https://www.andersdenkendoenorganiseren.nl/

Ben je benieuwd naar waar Proeftuin Ruwaard op dit moment staat? Neem dan contact op met Annemieke Ackermans via a.ackermans@oss.nl

"Dit programmateam functioneert als buitenboordmotor en als een vliegwiel voor onze radicale veranderingen."- Fred Pijls, bestuurder van GGZ Oost Brabant

“Het programmateam zien wij als een onmisbare factor”, vertelt Fred Pijls (bestuurder van GGZ Oost Brabant) in een interview. “We financieren als aanbieders van wonen, welzijn en zorg samen met de gemeente de wijkaanjager, de zorgverzekeraars financieren het programmamanagement van Robuust en In voor Zorg! financiert de transitiecoach. Daardoor krijgen we ook bijna automatisch toegang tot de kennis van deze partijen én van andere programma’s en proeftuinen.”