Managers

De nieuwe werkwijze die is ontstaan door de intensieve samenwerking tussen wijkbewoners en beroepskrachten, vraagt ook een hoop van de organisaties achter de beroepskrachten. Wanneer een bestuurder de aanpak steunt en de beroepskracht daar naar handelt, zijn het de mensen in de organisatie die daarin hun weg nog moeten vinden. De beroepskracht komt na een casuĆÆstiekgesprek terug in de organisatie met een verzoek die wellicht niet helemaal bij het huidige aanbod past. De managers zijn verantwoordelijk voor het wegnemen van de bijbehorende obstakels in de organisatie. Dat vraagt nogal wat.

Linking pin

De managers vormen hierdoor de linking pin tussen de beroepskrachten in de wijk en de Proeftuin werkwijze. Zij moeten ervoor zorgen dat de gehele organisatie anders gaat denken, doen en organiseren. Een uiterst belangrijke rol in de werkwijze van de proeftuin. De managers maken dan ook onderdeel uit van de Leergeschiedenis van Proeftuin Ruwaard.

 

image

Gebiedsgericht financieren en organiseren

In het project Gebiedsgericht financieren en organiseren hebben de managers een essentiƫle rol, omdat het hierin draait om het laten aansluiten van de geldstromen op de behoeften van de wijkbewoners.

Aan het woord

Lees in de interviews de visie van managers op de Proeftuin Ruwaard.