- 20 September 2018 -

Leergemeenschap Avans van start

Het komend schooljaar gaan vijf tweedejaars en negen eerstejaars studenten van Avans Social Work aan de slag binnen Proeftuin Ruwaard. Onder de noemer de Leergemeenschap pakken Naomi, Nick, Renee, Tijn, Tim, Amy, Benthe, Jorg, Khalid, Luke, Marco, Nienke, Tyra, Yusra, samen met docente Elsbeth Kamphuis en Bart Bakker als kwartiermaker, sociale vraagstukken binnen de wijk aan.

image

De werkwijze van de proeftuin ‘wat wil je, wat kun je en wat heb je nodig’, is ook van toepassing op de studenten. Het is namelijk de bedoeling dat zij op zoek gaan naar vraagstukken waar ze zelf mee aan de slag willen gaan. Waar hun hart sneller van gaat kloppen. Ze verkennen hun mogelijkheden en zetten deze actief in. En ze geven aan wat ze van zichzelf en anderen nodig hebben om (nieuwe) stappen te zetten om sociale vraagstukken te (leren) oplossen, verbeteren of verminderen.

Heb je een sociaal vraagstuk waarvan je denkt: ‘daar kan ik wel wat frisse ideeën en extra mankracht voor gebruiken’, neem dan contact op met Elsbeth Kamphuis, docente, e-mail: eb.kamphuis@avans.nl<mailto:eb.kamphuis@avans.nl, mobiel: 06 224 01 227  (werkdagen dinsdag, woensdag en vrijdag)