image

Wij(k) de Ruwaard heeft vele gezichten en verhalen. Deze keer vertelt Elif Sonmez-Saygin haar verhaal.

Buzz: de feestbus, de partybuzz, de speelbus voor kinderen

Op een zomerse woensdagmiddag spreek ik af in de Buitenspeelbus met Elif Sonmez-Saygin (op de foto). De BUZZ staat die middag op de groenstrook bij de Wagenaarstraat. Met een gezellig muziekje op de achtergrond spelen ondertussen zo’n 30 kinderen lekker buiten.  Elif woont met haar man en twee dochtertjes van 4 en 6 in de Ruwaard. Ze was eerst fulltime moeder, maar sinds kort werkt ze voor de Rabobank in Heesch. Ze heeft een Turkse achtergrond, maar ze is in Brabant geboren en getogen. 

Waar ben je mee bezig in de wijk?
“Ik help elke woensdag bij de BUZZ. Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen! Jolanda en Henri doen dit al 5 jaar, we zijn goede vrienden geworden.  Ik ben voor veel mensen een vertrouwd gezicht bij de BUZZ geworden en dat heeft me veel zelfvertrouwen en vriendschap gebracht. “ Op de Sterrenbosschool helpt ze ook nog bij het oversteken en is ze secretaris van de oudercommissie.

Wonen in De Ruwaard
“De mensen in mijn buurt (Dichtersbuurt Zuid) zijn heel aardig. Wel is er veel achterstallig onderhoud en er zijn heel weinig buitenspeelmogelijkheden voor de kinderen dichtbij huis.  Daarom ga ik al drie jaar elke woensdag met de kinderen naar de Buitenspeelbus. “

Leuk om te vertellen
“De feestbus, de partybuzz, de speelbus…zo noemen kinderen de BUZZ. “ Dat zegt genoeg!


Door: Arlieneke Ouwehand
Publicatie 5 september 2018