- 19 September 2018 -

Vraagmoment voor wijkbewoners

In Ruwaard is een aantal organisaties op verschillende locaties en vaste tijdstippen gestart met vraagmomenten voor wijkbewoners.

Wijkbewoners hebben namelijk behoefte om op een laagdrempelige manier vragen te stellen en toegang te krijgen tot informatie, activiteitenaanbod, hulp en zorg die voor hen relevant is. Je kunt denken aan vragen over bewegen bij diabetes of een hartprobleem, vragen van mensen die in sociaal isolement zitten en weer op zoek zijn naar contact of vragen over gezonde voeding, opvoeding, financiën et cetera.

Tijdens deze vraagmomenten is een groep professionals met verschillende expertises aanwezig. Na vraagverheldering (aan de hand van de positieve gezondheidstool en de Samenwerkwijze) beantwoorden ze de vraag of verwijzen zij door. Met deze aanpak treedt deze groep professionals als één gezicht naar buiten richting wijkbewoners.

Dagen en tijden vraagmomenten:

  • Maandagmiddag:  15.00 – 17.00 uur, Ons huis van de Wijk
  • Woensdagochtend:  9.00 – 11.00 uur, Ons huis van de Wijk
  • Donderdagmiddag: 13.30 – 14.30 uur, D’n Iemhof (spreekkamer bij de ingang direct rechts)

Wijkbewoners kunnen tijdens de vraagmomenten gewoon binnenlopen. Heb jij vragen die je niet zelf kunt beantwoorden, verwijs dan gerust door naar deze vraagmomenten.

Afhankelijk van de behoefte worden hier in de toekomst nog locaties en expertises aan toegevoegd. Voor meer informatie: