- 15 May 2018 -

image

Officiële opening wandelroute Hartje Ruwaard druk bezocht

Woensdag 9 mei was het rond 13.00 uur een gezellige en drukke bedoening in het Elzeneindpark in wijk de Ruwaard. Het prachtige weer had er aan bij gedragen dat er veel wijkbewoners aanwezig waren bij de opening van de interactieve wandelroute Hartje Ruwaard. Wethouder Annemieke van de Ven verzorgde de officiële opening.

 

image

Aanwezig was een gemêleerd gezelschap van jonge en oude, gezonde en gehandicapte, getrainde en minder getrainde wijkbewoners. Het zag er heel feestelijk uit met die blauwe ballonnen en al die vrolijke, sportieve mensen.

Nadat de wethouder de route officieel met een kort woordje had geopend, gingen alle aanwezigen op pad om de nieuwe wandelroute te verkennen. Langs de route werden de wandelaars een aantal keren verrast. Zo stond in het huis van de wijk een kop koffie, thee of ranja klaar en werden ze spontaan getrakteerd op een mooi pianomuziekje met zang.
Langs de route werd luidkeels meegezongen met het smartlappenkoor, werd er muisstil geluisterd naar het mooie gedicht van Astrid Noordam  (op foto)  over het park en waren de aanwezigen onder de indruk van het verhaal en de zang van de wereldvrouwen.

Maar ook zonder deze aanvullingen: de wandelroute van de Ruwaard is zondemeer de moeite waard en smaakt naar meer!

Voor de sfeerimpressie zie onderstaande film van de officiële opening: