- 03 January 2018 -

Hunker: theatervoorstelling die verslaving bespreekbaar maakt

Slechts 4% van alle mensen die worstelen met een verslaving zoekt hulp. Er bestaat zoveel stigma over verslaving dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor dit bizarre getal. Buren, familie, docenten op school, de verslaafde zelf en de hulpverleners in een verslavingskliniek net zo hard.

Hunker

 

Novadic-Kentron (expert op het gebied van verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant) wil deze mensen bewust maken van de negatieve beeldvorming en het debat daarover op gang brengen en houden. Dat doet zij met de theatervoorstelling ‘Hunker’ van theatergroep Coup Cura. Op woensdag 17 januari in theater de Lievekamp in Oss. Hunker is bedoeld voor (naast)betrokkenen, ervaringsdeskundigen, professionals, beleidsmedewerkers en ketenpartners die in Brabant actief zijn met het thema verslaving. De toegang is gratis!

Over Hunker

Hunker toont liefdevolle maar bitterzoete portretten van mensen die allemaal op een andere manier te maken krijgen met verslaving. Over de zelf die je niet wil zijn, de blik van de ander en hoe de wereld zoals je die altijd hebt gezien kan kantelen. Een poëtische mozaïekvertelling, licht van toon en met een muzikale bodem.

Hunker is gratis te zien op woensdag 17 januari van 19.00 tot 21.00 uur in theater de Lievekamp in Oss. Aanmelden kan tot 4 januari via hunker@novadic-kentron.nl

Daarnaast is de voorstelling op hetzelfde tijdstip te zien op:

  • 11 januari, NatLab Eindhoven
  • 15 januari, Cacaofabriek Helmond
  • 17 januari, Podium Bloos Breda
  • 18 januari, De Maagd Bergen op Zoom
  • 22 januari, NWE Vorst Tilburg
  • 23 januari, Verkadefabriek ’s-Hertogenbosch