- 10 May 2018 -

Diabeten en professionals kiezen voor wandelen

Op 9 mei is in de wijk Ruwaard de Nationale Diabetes Challenge  (NDC) 2018 gestart. Tot 31 mei kunnen wijkbewoners zich aanmelden. Via deze challenge werken mensen met diabetes, samen met hun zorgverlener, aan hun gezondheid. Hoe? Door te gaan wandelen. Immers, wandelen maakt fitter en vrolijker. NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). De challenge in Oss wordt georganiseerd door Ziekenhuis Bernhoven, huisartsen en SEC. 

Samen wandelen naar een gezonde leefstijl
Met ondersteuning van de BvdGF organiseren lokale zorgverleners, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen,  wekelijks een wandeling voor mensen met diabetes. Om hen op weg te helpen naar een gezonde leefstijl.

In kleine stappen trainen de deelnemers, samen mét hun zorgverlener, 16 tot 20 weken voor de Nationale Diabetes Challenge Week eind september. De doelstelling is om in die week vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in uw eigen omgeving en de laatste dag (zaterdag 29 september) op het Challenge Diabetes Festival waar alle deelnemers uit het hele land de laatste kilometers afleggen en finishen.

Meer informatie
Deelnemers kunnen zich tot 31 mei aanmelden. De kosten bedragen 20 euro voor de hele periode. Aanmelden kan via de link:  inschrijven diabetes challenge Oss of via het telefoonnummer van het SEC 0412 631039.

Over  NDC  
In 2015 begon de NDC bescheiden, maar in 2016 en 2017 nam het aantal deelnemers een flinke vlucht. Van 125 deelnemende locaties in 2016 groeiden ze naar 162 deelnemende locaties in 2017. Op het slotfestival wandelden ruim 3.000 mensen de afsluitende kilometers.
Er is veel enthousiasme bij zowel de deelnemende zorgprofessionals als bij wandelaars zelf. Duidelijk is dat het project ook veel positieve resultaten oplevert. Deelnemers worden gezonder, fitter en voelen zich mentaal veel beter.