- 12 September 2019 -

Breng jij Stoptober onder de aandacht in Ruwaard?

Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat iemand blijvend stopt met roken. In de afgelopen jaren hebben al meer dan 270.000 stoppers meegedaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

In het kader van de wijkpreventie aanpak van Proeftuin Ruwaard vinden we het belangrijk om wijkbewoners bewust te maken van de Stoptober campagne. En daarom vragen we aan alle betrokkenen om mee te helpen de campagne onder de aandacht te brengen bij wijkbewoners die willen stoppen met roken.

Meedoen aan Stoptober

Vanaf 6 september 2019 kun je je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl  en maak gebruik van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. Zo kun je de Stoptober-app vanaf 28 september downloaden. De 28 dagen niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Stoppen met roken doe je niet alleen

Dit jaar kunnen stoppers wederom gebruik maken van de gratis Stoptober-app. Net als vorig jaar beschikt de app over een community-functie, motiverende berichten en een ‘noodhulp’ lijn. De Stoptober-app is beschikbaar voor iOS en Android, en is te downloaden van eind september tot 31 oktober. Indien gewenst kan de app vervolgens het hele jaar worden gebruikt ter ondersteuning. Via social media (FacebookTwitterInstagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober! Je leest er alles over op www.stoptober.nl die 6 september live gaat en waar je je kunt inschrijven, want jij doet toch ook mee?

Stoptoberhuis

Ook dit jaar organiseert Stoptober het Stoptoberhuis. De eerste 5 dagen van Stoptober sluiten 50 rokers zich vrijwillig dag en nacht op om de strijd aan te gaan met de sigaret. Kijk op www.stoptoberhuis.nl voor meer informatie.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.