image

Wij(k) de Ruwaard heeft vele gezichten en verhalen. Deze keer vertelt klusser Tiny van Nistelrooij zijn verhaal.

Het plezier staat voorop

Wonen in De Ruwaard

Tiny is 68 jaar en woont sinds 2009 in ‘t Woud, samen met Miep. Hij is installateur geweest bij Kemkens. Hij is heel sociaal, handig en sportief. Dat kan hij goed kwijt in tennis en klussen. In de buurt zijn leuke contacten ontstaan. Ze genieten erg van hun mooie tuin met zon en schaduw tegen de bosrand.

Waar ben je mee bezig in de wijk?

Tiny: “Een halve dag per week ga ik vrijwillig klussen. Adresjes krijg ik via Ons Welzijn. Ik ga altijd eerst kijken voor ik ja zeg, het plezier staat voorop! En de mensen waarderen het heel erg. Soms zijn het hele projecten. Ik heb een Somalisch gezin met 6 kinderen geholpen met verhuizen. Ik regelde spullen die ze goed konden gebruiken, en waren er allerlei klusjes. Dit gezin gaf me een gevoel van thuiskomen, wij waren vroeger met tienen thuis! Ik ga ook wel eens de rotzooi helpen opruimen bij iemand, maar ik ben gekke Henkie niet…een keertje is prima, daarna mogen ze ‘t zelf doen! Dan komt Ons Welzijn er soms bij om die mensen verder te begeleiden.

Leuk om te vertellen

Ik zag iemand zwerfvuil prikken en die zak werd steeds zwaarder. Daarom ben ik wagentjes gaan maken waar de vuilniszak aan kan hangen. De wieltjes en materialen zijn allemaal gekregen. Ik maak er steeds weer mensen heel blij mee die dit nuttige werk doen!

Meedoen?

Wil je ook (af en toe) klusjes doen voor hulpbehoevende wijkbewoners, neem dan contact op met Bart Hoes van Ons Welzijn, bart.hoes@ons-welzijn.nl of Julie Goosen, julie.goosen@ons-welzijn.nl.

Door: Arlieneke Ouwehand
Publicatie: 09 november 2018