Wij(k) de Ruwaard heeft vele gezichten en verhalen. Deze keer vertelt Mattie Nannings haar verhaal. Ze  helpt nieuwe Nederlanders om beter Nederlands te leren.

Elke week een feestje

Mattie Nannings van 71 jaar woont al 32 jaar in de Dichtersbuurt. Ze heeft allerlei vrijwilligerswerk gedaan, zoals Scouting met verstandelijk beperkte kinderen. Ze woont naar tevredenheid alleen en heeft een vriend. 

Waar ben je mee bezig in de wijk?
“Ik vind het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en help daar graag een ander mee via de LeesExpeditie en het project Samenspraak van het Maaslandgilde. Een Syrische man met wie ik elke week afspreek durft steeds meer Nederlands te praten, ook over Syrië. Hij is heel enthousiast, dat geeft mij veel voldoening. Een Vietnamese vrouw was erg eenzaam door de taalbarrière. Nu spreekt ze de taal beter en komt ze weer buiten de deur. Haar kinderen lees ik wekelijks voor uit boekjes die ze van de bibliotheek halen, of we praten over een puzzel.  Ze spraken eerst alleen Vietnamees.” Mattie weet de kinderen steeds te boeien, ze spelenderwijs wat bij te brengen. “Het is elke week een feestje als ik kom, ook voor mijzelf!”

Leuk om te vertellen
 “De Syrische Mostafa is vader geworden van een dochter. Dankzij de woorden puffen persen en ontsluiting is alles goed gegaan. “

Wonen in De Ruwaard
Mattie vindt haar buurt fijn en rustig. Wel zijn de mensen erg op zichzelf, ze zijn druk met hun gezin en werk. En ze heeft jammer genoeg last van jankende honden en harde muziek.

Meedoen? 

  • Meer informatie over de  LeesExpeditie bij Julie Goosen over van Ons Welzijn, 06-30398974
  • Meer informatie over het project Samenspraak van het Maaslandgilde via maaslandgildeoss@hetnet.nl

 

Op de foto: Mattie Nannings met Thien Hy, 5 jaar en Thien Y, 4 jaar.
Door: Arlieneke Ouwehand
Publicatie 6 juni 2018

Downloads