Wij(k) de Ruwaard heeft vele gezichten en verhalen. Kees van Hasselt vertelt zijn verhaal en we gaan op bezoek bij Broodje Ruwaard.  

Een enorme rijkdom

Kees van Hasselt is 77 jaar en woont met zijn vrouw bijna 20 jaar in de Muziekbuurt. Hij is gepensioneerd journalist en woordvoerder.

Waar ben je mee bezig in de wijk?
“Ik geef aan buitenlanders Nederlandse les, zodat ze zich kunnen redden in de winkel, bij de dokter, voor een praatje op straat, enzovoort. De leerlingen die trouw komen en zich inzetten, zie ik ze echt vooruit gaan!  Een leerling uit Afghanistan is zelfs tolk geworden voor de gemeente. Het spreken van de taal helpt mijn leerlingen om zich thuis te voelen, een baan te vinden. Ik hoop dat ze daardoor ook minder heimwee hebben. En Ons Huis van de Wijk is hiervoor een fijne, ongedwongen plek.”

Leuk om te vertellen
“Ik krijg zoveel terug; een enorme rijkdom aan culturen, mooie verhalen en inzichten. Laatst brachten mijn leerlingen lekkernijen mee uit hun eigen cultuur; ik had boterkoek gemaakt als Nederlandse bijdrage. We konden iedereen in Ons Huis van de Wijk trakteren.” Kees straalt als hij dit vertelt.

Wonen in De Ruwaard
“Ik woon in een echte volksstraat met een bijzondere sfeer door allerlei nationaliteiten. We groeten elkaar op straat. Laatst had mijn vrouw een ongeluk met de scootmobiel en ze werd direct geholpen door voorbijgangers. Dat is heel fijn!

Positief in onze wijk zijn de parken en Ons Huis van de Wijk. Dat is een unieke plek waar ik meteen het gevoel had “dit klopt”: net of je thuis bent. De huurhuizen zijn een verbeterpunt in de wijk. Het enkel glas en het slechte materiaalgebruik zijn een probleem voor ons. “

Meedoen?
Bel voor gratis taalles met Ons Huis van de Wijk , 0412-488627.

Publicatie April 2018
Geschreven door Arlieneke Ouwehand

 

Downloads