Wij(k) de Ruwaard heeft vele gezichten en verhalen. Deze keer vertelt Julie Goosen (rechts op de foto) haar verhaal. Zij staat op de foto met Souad (links). Een interview met haar komt ook in de Rucreant.

Een balletje dat gaat rollen

Julie Goosen is sinds 2011 sociaal werker in onze wijk. We spreken af in Ons Huis van de Wijk. Op zoek naar een rustig plekje, groet ze links en rechts bekenden met een grote glimlach, een vriendelijk woord of een knuffel. Julie: “Dat mensen niets voor elkaar over zouden hebben, is niet wat ik zie. Het is een balletje dat gaat rollen. Als je zelf een keer hulp nodig hebt, dan weet je hoe fijn het is om zelf prettig te worden geholpen. Vervolgens zijn ze ook altijd bereid een ander vooruit te helpen als ik ze voor iets vraag. “

Julie vertelt. “Misschien heb je de advertentie in de Rucreant wel gezien. Een oudere mevrouw uit onze wijk zou graag eens meerijden voor een boodschap of een bezoekje aan haar zoon. Er kwamen meerdere reacties, en de mevrouw werd voorzien van een ‘chauffeur’.  Een mevrouw die reageerde, heb ik gevraagd om in een Pools gezin te gaan voorlezen en te helpen met de taal, voor de LeesExpeditie. Een derde meneer is een Syrisch gezin gaan helpen met de post. In de straat waar dat gezin woont, stopt wekelijks de BUZZ, een bus met speelmaterialen voor kinderen. De moeder uit het Syrische gezin helpt daar nu vol enthousiasme. Zelf wilde ze graag haar Nederlands oefenen. Dat doet ze nu met een dame verderop in de straat, die op haar beurt al eens was geholpen via mij.” En óf het balletje is gaan rollen!

Meedoen? Julie is altijd op zoek naar mensen die willen voorlezen in gezinnen die Nederlands willen leren.  En heb je hulp nodig of wil je graag iemand helpen?  Neem contact op met Julie Goosen van Ons Welzijn, 06-30398974.

 

Op de foto: Julie Goossen (rechts) met Souad
Geschreven door: Arlieneke Ouwehand
Publicatie: mei 2018

Downloads