image

Wij(k) de Ruwaard heeft vele gezichten en verhalen. Deze keer vertelt Willemijn ter Horst haar verhaal.

Dieren knuffelen en nieuwe vrienden

Willemijn (13 jaar) woont in Oss-Zuid. Dieren knuffelen kan ze de hele dag wel doen. Inmiddels helpt deze slimme meid elke woensdagmiddag mee in het E-team van kinderboerderij Elzenhoek, samen met haar vriendin Victoria. Het E-team telt 10-15 jeugdvrijwilligers. Knuffelhoek draaien, stal uitmesten, voer klaar maken…. volgens Willemijn is de knuffelhoek het leukste. “Daar help ik andere kinderen bij het knuffelen van cavia’s, konijnen en ratjes. De kinderen luisteren prima… eh… meestal…”

Het is hier echt gezellig

“Ik heb hier nieuwe vrienden gemaakt, en ik beantwoord vraagjes of maak een praatje met bezoekers. Die komen sneller naar me toe omdat ik E-team kleding aan heb. Het is hier echt gezellig.” Beheerder Gerry: “Heel mooi hoe deze kinderen zich inzetten voor de wijk. Door hun hulp ziet het er netjes uit, hebben de dieren op tijd te eten en kan de knuffelhoek open. En ondertussen leren ze nieuwe vaardigheden; iets afmaken, op tijd komen, bezoekers te woord staan…”

De kippen op stok

Hilarisch is het vangen van de kippen voor sluitingstijd. “Niemand heeft nog het ideale aanvalsplan uitgevonden. Bezoekers lukt het soms nog beter dan wij!”

Meedoen

Op dit moment is het E-team helemaal vol. De knuffelhoek met cavia’s en konijntjes is open op woensdag- en zondagmiddag van 13.30-14.30 uur. Maar… geitjes voeren en knuffelen kan elke dag!

Op de foto: Willemijn ter Horst
Door: Arlieneke Ouwehand
Publicatie: 20 december 2018