Laatste nieuws

Bekijk:

21-09-2018

Pilot jongvolwassenen vanuit de gemeente

Ook rondom de groep jongvolwassen (16-27 jaar) wordt in Oss geëxperimenteerd. De gemeente is gestart met het project ‘integrale aanpak en maatwerk voor jongvolwassenen’.

20-09-2018

Leergemeenschap Avans van start

Het komend schooljaar gaan vijf tweedejaars en negen eerstejaars studenten van Avans Social Work aan de slag binnen Proeftuin Ruwaard.

19-09-2018

Vraagmoment voor wijkbewoners

In Ruwaard is een aantal organisaties op verschillende locaties en vaste tijdstippen gestart met vraagmomenten voor wijkbewoners.

18-09-2018

Proeftuin Ruwaard: over de verschillende potten met geld

Hoe zit het precies met alle geldstromen voor de ondersteuning en voorzieningen in de proeftuin Ruwaard? Welke pot spreek je aan als je met de inwoner tot een goede oplossing bent gekomen?

17-09-2018

Sociaal Vitaal in de Ruwaard

Bewegen is goed voor de gezondheid, zelfredzaamheid en het welbevinden van iemand. Vanaf september start, in samenwerking met het Sport Expertise Centrum (SEC), Brabant Zorg, GGD en de Gemeente Oss, het programma Sociaal Vitaal voor ouderen.

11-09-2018

Gratis oogmetingen biedt meer dan beter zien

Begin september waren er gratis oogmetingen in Ons Huis van de Wijk. Dit leverde meer op dan alleen beter zien.

10-09-2018

Wat zijn de effecten van de Samenwerkwijze?

Van de ruim 300 casussen die inmiddels volgens de Samenwerkwijze zijn opgepakt, zijn 42 casussen geanalyseerd. Deze micro-analyses laten zien dat de Samenwerkwijze een duurzaam positief effect heeft op zowel het welzijn van wijkbewoners als de maatschappelijke kosten.