Laatste nieuws

16-11-2017

Proeftuin Ruwaard zet grote stap met gezamenlijk budget

Proeftuin Ruwaard zet een grote stap. De komende vijf jaar gaan we ons geld in één gezamenlijke pot doen. De professionals in de wijk beslissen dan samen hoe het geld voor zorg en welzijn wordt besteed, aan de hand van de vraag van de wijkbewoners.

10-11-2017

‘Het gaat erom dat je er bent’

Professionals en managers betrokken bij het Huis van de Wijk kwamen op dinsdag 19 september bij elkaar voor een gezamenlijke leersessie. Om erachter te komen welke effecten het Huis van de Wijk heeft op de wijkbewoners in de Ruwaard.

01-11-2017

Subsidie voor Proeftuin Ruwaard

De gemeente Oss en zorgverzekeraar CZ ontvangen drie jaar lang subsidie voor hun wijkgerichte aanpak in de wijk de Ruwaard. Het geld is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in de Ruwaard zich gezond voelen en gezond blijven.

11-09-2017

Leergemeenschap maakt kennis met Proeftuin Ruwaard

Veertien studenten Social Work van AVANS Hogeschool Den Bosch vormen een leergemeenschap. Samen met docenten en de leergroep professionals van Proeftuin Ruwaard krijgen ze de opdracht om aan sociale kwesties werken.

25-06-2017

Proeftuin Ruwaard: de bruisende wijk op video

Onze unieke casuïstiekaanpak wordt nu helder uitgelegd in een video. Bekijk hem direct!

07-06-2017

Snelkookpansessie gebiedsgericht financieren en organiseren

Vanaf 1 januari 2018 werken we in de wijk Ruwaard vanuit een (wijk)budget voor Wmo, welzijn en daarmee samenhangende budgetten. Dat is het resultaat van de ‘snelkookpansessie gebiedsgericht financieren en organiseren’ dat op 7 juni plaatsvond.

26-04-2017

Duik in de Leergeschiedenis van Proeftuin Ruwaard

De samenwerking binnen Proeftuin Ruwaard is vernieuwend en wordt als succesvol ervaren. Om onze ervaringen te delen, ontwikkelden we de paper ‘leergeschiedenis Proeftuin Ruwaard’.

24-04-2017

​“Zo ‘logisch’ en toch zo vernieuwend!”

Proeftuin Ruwaard werd op donderdag 19 april gepresenteerd tijdens het afsluitende ‘In voor Zorg-congres’. In een inspirerende bijeenkomst vertelden wijkbewoners en professionals over hun ervaring met de casuïstiekaanpak in de proeftuin.

08-03-2017

Bewoners echt aan zet, wat betekent dat voor organisaties?

Op 15 februari 2017 organiseerde Proeftuin Ruwaard wederom een werkconferentie om met elkaar de opgedane kennis en ervaringen te delen.